AS 30 E-WeedHex: Ničte burinu elektrickou energiou

AS 30 E-WeedHex je variantom odstraňovača buriny bez spaľovacieho motora. Verzia E vykonáva rovnakú prácu ako WeedHex s konvenčnou motorizáciou, robí to však bez výfuku, tichšie a s menšími vibráciami. Preto je predovšetkým vhodný na čistenie chodníkov alebo príjazdových ciest v oblastiach citlivých na hluk.

V porovnaní s chemickými herbicídmi ponúkajú mechanické odstraňovače buriny veľké výhody v tom, že sú šetrné k životnému prostrediu a ich použitie je povolené všade. AS 30 E-WeedHex pracuje prakticky bez emisií: Lítium-iónová nabíjateľná batéria s maximálnym napätím 82 voltov dosahuje vysokú čistiacu silu porovnateľnú s modelom spaľovacieho motora. V závislosti od typu namontovanej kefy a aplikácie umožňuje jedno nabitie batérie prácu s nízkym hlukom po dobu 30 až 45 minút. To plne postačuje na menšie parkovisko alebo do dvora, napríklad v prostredí citlivom na hluk v okolí nemocníc, opatrovateľských zariadení, obytných oblastí, škôl alebo denných stacionárov. LED displej zobrazuje stav nabitia batérie. Na nabíjanie je možné batériu vymeniť bez použitia náradia; samotné nabíjanie trvá 75 minút pri 100-percentnej kapacite, 40 minút pri 80-percentnej kapacite. Nabíjačka a batéria sú súčasťou dodávky.

Jednoduché čistenie dlažobných kociek alebo obrubníkov

Rovnako ako konvenčne motorizovaný model, aj AS 30 E-WeedHex odstraňuje burinu násilím. Je to spôsobené vysokým krútiacim momentom pri súčasne nižších otáčkach kefy iba 600 otáčok za minútu (kvôli nižšiemu prevodovému pomeru). Takto je možné efektívne vyčistiť nerovný povrch, ako napríklad dlažobné kocky alebo pozdĺž obrubníkov a odtokových žľabov. Pomocou individuálne výškovo nastaviteľných kolies sa kefka AS 30 E-WeedHex môže nakláňať diagonálne, takže od buriny odstránite aj okrajové oblasti alebo ťažko prístupné oblasti. V závislosti od oblasti realizácie a podlahovej krytiny sú k dispozícii rôzne kefy: Pre citlivé povrchy, ako je prírodný kameň alebo drevené dosky, sa odporúča špeciálna nylonová kefa, zariadenie je z výroby vybavené oceľovou doskou.

Pohodlnejšia práca s pletenými drôtenými kefami

Spoločnosť AS-Motor ponúka nový nosič kefiek, ktorý je vybavený osvedčenými opletenými kefami AS 50 WeedHex pre ešte väčšiu čistotu v hrboľatom teréne. Kefy sa dajú ľahko vymeniť bez použitia náradia, a to vďaka systému rýchlej výmeny. To je obzvlášť praktické pre používateľov, ktorí používajú AS 30 E WeedHex na predčistenie v okrajových oblastiach, aby mohli následne vyčistiť zvyšnú veľkú plochu pomocou AS 50 WeedHex. Opletená drôtená kefa skutočne ukazuje svoje výhody na nerovnom povrchu: jeho línie ustupujú nerovnostiam, takže nedochádza prakticky k žiadnym spätným nárazom. Okrem toho je obzvlášť vhodný na čistenie nerovností a pri pracovnej šírke 42 centimetrov je tiež rýchly. Nový AS 30 E-WeedHex nie je v žiadnom prípade horší ako jeho kolega so spaľovacím motorom. Pokiaľ ide o emisie, hluk a vibrácie, je to ešte lepšie.

AS 30 E-WeedHex: Ničte burinu elektrickou energiou – PDF