Správa zákazníka: Mimo nebezpečnej zóny s kosačkou AS Sherpa RC

Občania, ktorí sa cítia dobre - to je najvyššia priorita pre zamestnancov Bauhof vo Woert, malej komunite na juhozápade Nemecka. Od polovice minulého roka súčasťou dobre vybaveného vozového parku bola aj sekačka s diaľkovým ovládaním AS 940 Sherpa 4WD RC.

Rozsah povinností zamestnancov spoločnosti Bauhof Woert je rozmanitý. „V zime sme, samozrejme, veľmi zaneprázdnení klasickou zimnou cestnou dopravou, koniec koncov, všetky cesty spájajúce komunity musia byť sprejazdnené do šiestej hodiny ráno. A je ich len niekoľko, naša komunita má 17 mestských častí, dedín, mlynov a samostatných fariem, "hovorí Manfred Hopfensitz, vedúci skupiny v Bauhofe." V tomto ročnom období hrá dôležitú úlohu aj správa stromov. Keď príde jar, začneme s upratovacími prácami, ako je čistenie priekop a rôzne stavebné opatrenia. Na Veľkú noc musí byť všetko opäť iskrivo jasné. Na jar, v lete a na jeseň sa venujeme hlavne údržbe našich zariadení, “opisuje hlavné úlohy v priebehu roka školený stolár.

Vyrobené pre ťažký terén

Celý športový areál s dvoma športovými ihriskami, kempingom a úplne novou prečerpávacou dráhou pokrýva už sedem hektárov. Ďalej je to päť ihrísk, lúčne sady, ďalšie oddychové zóny, vonkajší areál základnej školy a čistička odpadových vôd. „Toto všetko musí byť kosené, udržiavané čisté a v dobrom stave.“ V každodennom živote teda možno veľa kosiť štyroch zamestnancov Bauhof Woert, ktorí sa všetci naučili klasickej remeselnej profesii. Veľké plochy kosí kompaktný traktor s pripojenou kosačkou a dúchadlom. Na všetky ďalšie kosiace práce používame pojazdovú kosačku AS. „Kedykoľvek je terén ťažší, vezmeme našu  AS 940 Sherpa 4WD na kosenie, t. j. na svahy, nábrežia a do nerovného terénu.“

„Diaľkovo ovládaná kosačka od spoločnosti AS-Motor nás presvedčila už počas testovacej jazdy. Anton Berger zo spoločnosti Berger z Rechenbergu - náš predajca a partner pre mnoho vozidiel a zariadení - nám predviedol AS Sherpa RC a odovzdal nám príležitosť vyskúšať si Šerpu sami. Najskôr sme kosačku riadili ručne a boli sme skutočne nadšení, do ktorej výšky rastu kosí bez problémov a stále s celkom čistým rezným povrchom, “opisuje prvé skúsenosti so strojom pán Hopfensitz. "Pokiaľ išlo o kosenie žihľavy vysokej až jeden a pol metra, vyskúšali sme diaľkové ovládanie. To nás presvedčilo raz a navždy. S ostatnými kosačkami získate vždy plný náklad, nech už ide o žihľavu, prach, semená kvetov , visiace vetvy alebo tŕne. S diaľkovým ovládaním môžete pohodlne pracovať z bezpečnej vzdialenosti.

Bezpečnostný aspekt presviedča

„Kladné rozhodnutie nášho starostu pána Thomasa Saura a miestneho zastupiteľstva o kúpe stroja je spôsobené hlavne bezpečnostným aspektom,“ hovorí Hopfensitz pri pohľade späť na to, ako došlo k nákupu kosačky. "Na extrémne strmých svahoch sa pomocou diaľkového ovládača nachádzate mimo rizikovej zóny. Senzor náklonu pomáha bezpečne riadiť kosačku. Ak bude príliš strmý, zatrúbi na signálny klaksón a môžete včas upraviť uhol voči svahu." . “ Zamestnanec spoločnosti Bauhof Woert Steffen Rief dodáva: „S diaľkovým ovládaním máte lepší výhľad aj na kosačku, napríklad keď chcete kosiť blízko kameňa alebo niečoho podobného. Surfovacia kosačka, ktorá sa môže voľne pohybovať kolmo nahor, zaručuje že nekosíte v nerovnom teréne alebo že viete lepšie jazdiť po kopcoch.

Vyučený zámočník je s tímom v Bauhof Woert iba pol roka a od začiatku veľa pracoval s AS Sherpa RC. „AS Sherpa je môj stroj,“ hovorí s úsmevom. „Nielenže je vynikajúce s ním pracovať, ale aj veľa zábavy!“ Na otázku, aké komplikované je prepnúť z manuálneho na diaľkové ovládanie alebo naopak, Rief odpovedá: „Je to len jednoduchá operácia a robí sa rýchlo. Áno, a skutočne existujú situácie, v ktorých má manuálna prevádzka väčší zmysel. napríklad, ak máte veľkú plochu na kosenie, ste určite rýchlejší, keď na ňu sedíte. “Je tiež veľmi dôležité, aby výsledok nebol vhodný iba z hľadiska veľmi vysokého plošného výkonu. „Dokončenie rezu je vynikajúce, odrezky sú dobre mulčované a rovnomerne rozložené,“ oceňuje. Pretože pokosená tráva zostáva dlhšie v uzavretej kosačke a je vymrštená dozadu, stroj nejazdí po mulčovanej tráve.

"Ďalším bodom v prospech Sherpy je to, že sa vám dobre sedí! Odpružené sedadlo je veľmi pohodlné a máte dostatok miesta pre svoje nohy," dodáva Hopfensitz. "Žiadne porovnanie s minulosťou. Ak ste tam kosili násypy týždeň, skončili ste cez víkend. So Sherpou je to teraz jednoducho veľmi príjemná práca."   Starosta Saur tiež dbá na otázka zdravia medzi svojimi zamestnancami. „Nie ste mladší,“ uviedol, „hovorí manažér Bauhofu o svojich rozhovoroch so Saurom, keď išlo o nákup novej kosačky. Pokiaľ ide o zdravotné problémy, Sherpa RC boduje nielen nastaviteľným sedadlom s odpružením a tlmením, ergonomické usporiadanie ovládacích prvkov a veľká sloboda nôh a pohybu. Ďalším pozitívnym bodom v tomto ohľade je diaľkové ovládanie. “Ak neviete, aký hmyz bzučí okolo násypov alebo živých plotov , najlepšie pracujeme s diaľkovým ovládaním. Bohužiaľ máme skúsenosti s bodnutím hmyzom. Nebolo to všetko tak dávno, čo jeden z našich kolegov musel po útoku sršňa stráviť noc v nemocnici, “hovorí vyšší dôstojník.

Ľahké a terénne

Veľmi dôležitou otázkou v obci Woert sú takzvané oblasti FFH, t. j. Oblasti, ktoré podliehajú európskej smernici o faune, flóre a biotopoch a slúžia na ochranu a zachovanie voľne žijúcich rastlín a živočíšnych druhov. "Máme veľa mokraďových biotopov popri Rotachu, rieke, ktorá preteká naším okresom ďalej smerom na Stredné Fransko. Bobry sa preto cítia veľmi dobre aj v našej komunite. Odhadujeme, že populáciu predstavuje asi desať rodín. A to nielen urobte nám potešenie. Zvieratá napríklad používajú svoje priehrady na uzatváranie odtokov, vytekanie priekop a hryzenie stromov. Po dohode s okresným úradom je na programe často veľa práce s cieľom zaistiť bezpečnosť cestnej premávky alebo zabrániť záplavám. Kosenie na mokrej zemi vo Woerte sa preto nekoná iba za pekného počasia. A Sherpa RC môže presvedčiť aj tu. „Šerpa je ľahký a veľmi všestranný. Ak uviaznu s kosačkou na veľmi mokrom mieste, jednoducho zapnem uzávierku diferenciálu a potom bez problémov opäť vystúpim. Poľnohospodárske pneumatiky tiež zabezpečujú, aby sa dezén nerozmazával na mokrom podklade. “

„Stručne povedané, sme s AS Sherpa RC úplne spokojní,“ uzatvára Hopfensitz a jeho kolegovia jednomyseľne súhlasia.

Citáty - AS 940 SHERPA 4WD RC

„Sherpa RC je nielen skvelá práca, ale aj zábava!“

Steffen Rief, zamestnanec spoločnosti Bauhof v spoločnosti Woert

 

„Diaľkové ovládanie ťa dostane z rizikovej zóny.“

Manfred Hopfensitz, vedúci Bauhof Woert

 

Zaujímavosti o meste Woert

Obec Woert (nemecky Wört) s celkovou rozlohou 1817 hektárov, z toho 700 hektárov sú lesy, je hraničnou obcou Wuerttemberg vo vidieckej oblasti Ostalbkreis a hraničí s historickým bavorským mestom Dinkelsbuehl.

Komunita, v ktorej je počet pracovných miest takmer taký vysoký ako počet obyvateľov, čo sa často nestáva. Pobočka spoločnosti špecializujúca sa na konektorové pripojenie a senzorovú technológiu, špeciálne vzdelávacie a poradenské centrum s pripojenou internátnou školou a niekoľko dobrých stredných spoločností poskytuje asi 1300 ľuďom v komunite Woert bezpečné zamestnanie. Veľké množstvo so súčasných 1450 obyvateľov.

 

Správa zákazníka: Mimo nebezpečnej zóny s kosačkou AS Sherpa RC – PDF