Tipy od odborníkov

24.09.2020

Trend smeruje ku koseniu vysokej trávy

Čo znamená „ekologické kosenie“? Znamená to udržiavať zeleň spôsobom, ktorý je v súlade s našou flórou a faunou. Je za tým „kosenie vysokej trávy“ - efektívna metóda kosenia, ktorá sa okrem iného zameriava na interval kosenia a čas kosenia. Významne prispieva k ochrane druhov.
24.09.2020

Boj proti boľševníkovi obrovskému s diaľkovo ovládanou kosačkou AS-Motor AS 940 Sherpa 4WD RC

Ovládanie rastu boľševníka obrovského je veľkou výzvou. Rastlina kvôli svojej rýchlej proliferácii ohrozuje pôvodnú vegetáciu, zatiaľ čo kontakt s boľševníkom obrovským môže spôsobiť fototoxické reakcie, a tým vážne popáleniny. Diaľkovo ovládaný AS 940 Sherpa 4WD RC od spoločnosti AS-Motor umožňuje používateľom bezpečne a efektívne bojovať proti populáciám boľševníka obrovského.
24.09.2020

Moderné mulčovacie kosačky – prázdny marketingový prísľub alebo skutočne dobré stroje?

V posledných rokoch prišlo na trh veľké množstvo takzvaných „nových“ mulčovacích kosačiek. Okamžite ich spoznáte podľa chýbajúcich zberných tašiek a okrúhleho, uzavretého tvaru kukly. Ako revolučný nový vývoj tieto stroje intenzívne inzeruje každý výrobca. Hovorí sa o „intenzívnom mulčovaní“, „drobnomelení“ a dokonca „rozdrobení“ trávnika. Sú tieto kosačky skutočne také nové a také dobré ako ich marketingové prísľuby?